Ridikül Magazin (második rész) - Zenével a Rákos Gyermekekért Alapítvány

6

Akinek a betegség új életcélt adott

“Amikor elkezdtem, a gitározás kikapcsolt. Feledtette velem a sok rossz dolgot – meséli Ricsi. A klinikáról kikerülve pedig a társaságot jelentette nekem a zene, hiszen általa egy olyan közösséghez tartozhattam, amely hozzám hasonló sorsúakból áll. Egy komoly betegség után a barátok eltávolodnak az embertől, ez a csapat viszont befogadott, és most már közösen járunk fellépésekre is.”

A gyógyulófélben lévő fiatalember a betegségének köszönheti, hogy megtanult gitározni, ennél azonban jóval többet is kapott. A zenésztársaságban kezdett el röplabdázni, amiben, úgy tűnik, kiemelkedően tehetséges. Seres Antal fel is hívta rá a Magyar Röplabdaszövetség döntéshozóinak figyelmét, s hamarosan mesteredzők nézik meg a fiú játékát.

“Amikor kezelés alatt álltam, egy guggolást se tudtam megcsinálni. Bár még mindig a kritikus öt éven belül vagyok, amikor nagyon kell vigyáznom magamra, mert bármikor visszaeshetek, mostanra szinte teljes értékű embernek érzem magam, sok munkával ugyanis felerősödtem. Szeretnék egy profi röplabdacsapatban játszani, az az álmom, hogy igazolt versenyző lehessek. Úgy érzem, a küzdelmek nagy részét az onkológián már megjártam. Innentől már semmi sem lehetetlen, ha nagyon szeretném.”

SZERZŐ

admin

Hozzászólás küldése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..